Amsterdam met kinderen, wat biedt onze hoofdstad? Dit is de vraag die wij onszelf stelden toen wij met onze dochter Amsterdam wilden bezoeken. We kwamen er al snel achter dat het onmogelijk was om alle leuke activiteiten die we tegenkwamen in één weekend te plannen. Daarom zijn wij met onze kleine meid meerdere malen naar Amsterdam geweest om een ​​goed overzicht te krijgen van alle leuke dingen die er met kinderen in Amsterdam te doen zijn. Hier is een lijst met de beste dingen om te doen in Amsterdam met kinderen.

HET ondersteboven van Amsterdam

Je kunt de kinderen meenemen naar maar liefst drie Instagram-musea in Amsterdam! Het Upside Down Amsterdam is het grootste interactieve Instagram-museum van Europa en is leuk voor jonge en oude kinderen (en natuurlijk ook voor ouders ;).

In het nog nieuwe Instagram-museum van influencer Anna Nooshin zijn vijfentwintig kamers met verschillende decors en kunstinstallaties die hilarische foto’s opleveren. Het centrale element is dat het op de meeste foto’s lijkt alsof je zweeft of aan het plafond vastzit.

Onze dochter vond het helemaal geweldig omdat het in elke kamer een grote speeltuin lijkt. Ze was dan ook minder bezig met het maken van foto’s dan de tieners die ook veelvuldig rondliepen. Ze genoot vooral van het optreden in de verschillende toneelstukken. Natuurlijk hebben we in deze periode foto’s van onze dochter gemaakt.

Bij binnenkomst krijg je een kaart met een QR-code, die je op verschillende locaties kunt laten scannen en waarmee je je kinderen door professionele camera’s kunt laten fotograferen terwijl ze op een trampoline springen onder een ijshoorntje. De foto’s worden vervolgens binnen 24 uur naar uw mail verzonden. In het museum zelf kunnen veel medewerkers je helpen met het maken van de foto.

Je kunt in het museum ook veel foto’s maken met je telefoon of camera. Daarbij zijn de ruimtes helemaal ingericht op het maken van toffe foto’s die je onder meer op Instagram kunt delen dankzij felle kleuren, spiegels, rare patronen op de muren en visuele grappen die je ondersteboven laten kijken.

We wisten vooraf niet zo goed wat we moesten verwachten, maar we merkten al snel dat het ons erg goed beviel. Het museum ziet er supernieuw uit en het is zeker een belevenis voor het hele gezin. We zijn een hele ochtend met onze dochter geweest en vinden het een van de leukste kinderactiviteiten in Amsterdam.

Vooral de ballenbak met ruim 80.000 transparante ballen, de kostuumruimte (waar tientallen outfits hangen) en de discoruimte waar je in een gekke kamer een soort stille disco kunt houden, werden door onze dochter bijzonder gewaardeerd. Er waren momenten dat we echt moesten zeggen dat we verder moesten en dat andere mensen ook foto’s wilden maken waar we waren.

Het is Nederland!

We moeten eerlijk bekennen dat we deze mijlpaal in Amsterdam pas kenden toen we de positieve recensies op verschillende blogs over deze ervaring lazen. En we kunnen het er alleen maar over eens zijn dat dit zeker een leuke activiteit voor kinderen in Amsterdam is die ook nog eens leerzaam is. Onze dochter vond de laatste vliegervaring absoluut geweldig en wilde er meteen nog een. Ze had het er in Amsterdam nog de hele dag over ;).

De vliegervaring is uiteraard het hoofddoel van deze activiteit en er is een opwaardering voor deze ervaring. De ervaring is eigenlijk verdeeld in drie verschillende ruimtes.

Voordat u wordt opgehaald om deze kamers te betreden, kunt u een online quiz spelen met allerlei vragen over Nederland. De hele beleving staat dan ook in het teken van Nederland.

In de eerste zaal krijgt u een film te zien over het ontstaan ​​van Nederland. Het is vooral het feit dat ons land midden in het water is ontstaan ​​dat hier wordt benadrukt. Water heeft voor Nederland zijn voor- en nadelen en dat is wat ons hier interesseert.

In de volgende ruimte krijgt u een overzicht van de verschillende plaatsen waar u in het huidige Nederland overheen vliegt. Op zich best leerzaam moet gezegd worden.

En dan over de ervaring zelf. Wij vonden het enigszins vergelijkbaar met de spectaculaire attractie van Disney Orlando: Avatar World, waar mensen vaak minimaal 3 uur in de rij moeten staan.

Je vliegt als het ware door heel Nederland en passeert 22 hoogtepunten van ons land, zoals de Zaanse Schans, de Veluwe en de grachten van Amsterdam. Het grappige is dat je echt het gevoel hebt dat je vliegt. Je zit dan helemaal in een soort stoel die je normaal gesproken op achtbanen aantreft. Hierdoor is het gebruik van effecten zoals geuren, wind en mist mogelijk, waardoor de ervaring nog reëler wordt.

Dit maakt deze 9 minuten durende vlucht echt gaaf en zeker een aanrader om met kinderen in Amsterdam te doen.

Let op: Het is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar die minimaal 100 cm lang zijn. Jongere of kleinere kinderen, zwangere vrouwen en mensen met hartaandoeningen mogen deze vliegervaring niet maken.

Ervaring Met Letsel

De WONDR Experience is het tweede Instagram-museum dat je met kinderen kunt bezoeken in Amsterdam. Bij de WONDR-ervaring horen ook het maken van leuke foto’s en links naar het sociale mediaplatform Instagram. Ook hier kun je in verschillende ruimtes leuke foto’s maken. Ook hangen hier in meerdere ruimtes WONDR camera’s en door het scannen van een QR-code kun je de foto’s direct in je mail ontvangen.

Voor kinderen tot en met 14 jaar zijn er speciale momenten waarop ze welkom zijn. In totaal heb je anderhalf uur de tijd om de hele route door de verschillende ruimtes af te leggen. Daarna kun je iets drinken op Pink Beach. Op dit strand, inclusief het terras, staat de kleur roze centraal en zelfs het zand op het strand heeft deze kleur.

We hebben wederom veel leuke foto’s gemaakt met het gezin en als je het leuk vindt om leuke foto’s te maken met en van je kinderen, dan hoort deze activiteit zeker thuis op je lijstje met leuke dingen om te doen in Amsterdam met kinderen.

NEMO Wetenschapsmuseum

We waren nog nooit in een wetenschapsmuseum in het buitenland geweest. We moeten toegeven dat we normaal gesproken niet zo van musea houden met onze dochter. Misschien hebben we in het buitenland veel gemist, omdat we NEMO erg leuk vonden. Ook noodzakelijk als het weer niet meezit tijdens je stedentrip naar Amsterdam met kinderen.

Nemo gaat over wetenschap en kinderen kunnen veel experimenten doen, wat uiteraard erg leuk is.

Het museum heeft vijf verschillende verdiepingen. Je begint op de eerste verdieping en eindigt als alles goed gaat uiteindelijk op de vijfde verdieping. Elke verdieping heeft ook een ander thema.

De eerste verdieping heeft als thema verschijnselen en kinderen kunnen ontdekken hoe wetenschap werkt. Hier kun je grote bellen blazen, zien hoe elektriciteit werkt en zijn er nog tientallen andere experimenten die kinderen kunnen doen. Ook woonden we een voorstelling bij waarbij een museummedewerker, onder de ademloze blik van de kinderen, allerlei experimenten uitvoerde.

De tweede verdieping is gewijd aan technologie. Hier kunnen kinderen het hele proces van waterzuivering zien, een brug bouwen en logistieke experimenten doen. Daarnaast kun je samen met je kinderen een leuke foto maken, waarbij het lijkt alsof je kinderen groter zijn dan jij.

De derde verdieping is gewijd aan de elementen. Leer alles over de planeten en doe experimenten in een laboratorium. De leeftijdsgrens is hier vanaf 6 jaar, maar onze 5-jarige dochter kon onder onze begeleiding nog experimenten doen. Erg leuk om samen met je kinderen te doen.

De vierde verdieping was gewijd aan het menselijk lichaam. Ook hier zouden we allerlei experimenten kunnen doen die verband houden met het menselijk lichaam.

Op de vijfde verdieping bevindt zich het restaurant en buiten is er nog een klein gedeelte dat zich bezighoudt met energie.

Wij hebben ons hier een hele ochtend prima vermaakt en hebben uiteindelijk heerlijk gezond geluncht op de vijfde verdieping met ook nog eens een prachtig uitzicht over de Amsterdamse stad.

Funbos Amsterdam

Ook met kinderen kun je in Amsterdam klimmen. Dit klimpark gelegen in het Amsterdamse Bos in Amstelveen biedt tien verschillende klimroutes.

Kinderen vanaf zes jaar en met een lengte van minimaal 110 cm mogen in het klimpark twee parcoursen doen, voor kinderen vanaf acht jaar en met een minimale lengte van 130 cm zijn er zelfs acht parcoursen waar ze mee kunnen doen of zonder toezicht van een volwassene, en als je 12 jaar oud bent en minimaal 150 cm lang bent, kun je de 10 parcoursen in het park volgen.

Onze zesjarige dochter is ongeveer 120 cm lang, dus we hebben de eerste twee lessen gevolgd, wat we erg leuk vonden. Er zit veel variatie in de parcoursen en voor onze dochter waren deze parcoursen ook behoorlijk hoog (parcours 2 ligt al op vier meter hoogte).

In totaal duurde de activiteit twee uur. Het mooie van deze activiteit is dat je deze met jonge of oudere kinderen kunt doen. Ook tieners hebben plezier bij het klimmen (sommige parcoursen gaan zelfs tot een hoogte van 15 meter).

Wij hebben erg genoten van dit kinderuitje in Amsterdam met onze dochter en komen zeker nog eens terug als onze dochter wat ouder is en we de andere routes ook kunnen beklimmen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *