Ben je van plan een bezoek te brengen aan Groningen? Lees dit Tweedaagse Groningen Reisplan en maak kennis met een van de mooiste en meest bijzondere plekken om te bezoeken in Nederland. Dit bericht bevat een compleet tweedaags reisplan met dingen om te doen, waar te eten en waar te verblijven in Groningen. Groningen moet zeker op jouw to-do lijstje staan! Geniet van deze stadsgids van Groningen!

Waarom naar Groningen?

Groningen is de hoofdstad van de provincie in het noorden van Nederland en is een charmante Nederlandse universiteitsstad. Het is een levendige stad die veel te bieden heeft op het gebied van cultuur en evenementen, prachtige historische monumenten zoals de Martinitoren, leuke winkelstraten en uitstekende restaurants. De stad Groningen is niet populair bij buitenlandse toeristen. Het is echter erg populair bij buitenlandse studenten. Het is een van de mooiste en meest bijzondere plekken om te bezoeken in Nederland.

Hoe bezoek je Groningen vanuit Amsterdam?

Vanaf Amsterdam Centraal rijdt er een rechtstreekse trein naar Groningen. De rit duurt vaak tussen de 2 en 2,5 uur enkele reis. De kosten bedragen ongeveer 25 euro per enkele reis.

Wanneer je met de auto van Amsterdam naar Groningen reist, doe je er ook ongeveer twee uur over. Als u met de auto reist, controleer dan goed waar u uw auto kunt parkeren. In en rond het stadscentrum moet je vaak betalen. Op de zogenaamde P+R terreinen kunt u gratis parkeren!

Bovendien heeft Groningen een prima budgetvliegveld, dat vanuit het stadscentrum gemakkelijk met de bus te bereiken is. Als je een mooie vlucht vanuit Groningen vindt, overweeg dan om met het vliegtuig te reizen

Dag één in Groningen

Bezoek het Stadsplein Grote Markt

Begin uw reis met een bezoek aan de Martinitoren (Martinitoren) en het stadhuis, de twee meest prominente gebouwen van Groningen. Ze zijn beide gelegen aan het stadsplein Grote Markt. Op dit stadsplein vindt u op dinsdag, vrijdag en zaterdag ook een bruisende voedselmarkt, waar gezellige kooplieden hun vlees, vis, groenten, fruit en kaas verkopen.

Beklim de Martinitoren

Als je avontuurlijk genoeg bent en geen hoogtevrees hebt, kun je voor 3 euro de Martinitoren (bijna 100 meter hoog) beklimmen. Een kaartje kun je 30 minuten voor sluitingstijd kopen. De Martinitoren is het hoogste gebouw van de stad. Op een heldere dag kun je gemakkelijk het landschap rond Groningen zien en als je geluk hebt, kun je zelfs de Waddeneilanden en de Waddenzee zien. Het is mogelijk dat de toren vanwege weersomstandigheden gesloten is. Geloof het of niet, het uitzicht is om voor te sterven.

Markten in Groningen

Van dinsdag tot en met zaterdag is er altijd wel een soort markt in het centrum van Groningen, meestal op de Grote Markt of de Vismarkt. Je vindt er vooral vers voedsel en bloemen.

Lunchen in Groningen

Nadat je het Stadsplein hebt bezocht en de Martinitoren hebt beklommen, heb je waarschijnlijk honger en ben je op zoek naar een plek om te lunchen. Een gezonde lunchplek in Groningen is Feel Good. Dit café heeft een aangename uitstraling en een gezond menu. Ook kan ik je aanraden om te gaan eten bij Brownies & Downies of, als je een kattenliefhebber bent, bij een van de twee Poezencafés in Groningen.

Als je op zoek bent naar traditioneel en typisch Nederlands eten uit de provincie Groningen, kun je ook een aantal van de volgende opties kopen en buiten een plekje zoeken om te gaan zitten en wat traditioneel eten te eten: Knol’s Koek is algemeen bekend binnen en buiten Groningen . Deze bijzondere soort peperkoek is absoluut heerlijk. Een ander lekkernij is de Eierbal, een typisch streeksnackje in Noord-Nederland. Deze eierbal bestaat uit een combinatie van ei en ragout. Het is niet mijn favoriete Hollandse tussendoortje, maar wel leuk om te proberen! Als je van vlees houdt, moet je ook de Groninger metworst kopen. Deze typisch streek-Hollandse worst is zeer bekend binnen de hele provincie Groningen.

Borrelen in Groningen

Als je nog geen zin hebt om terug naar huis/hotel te gaan, is het misschien leuk om even wat te gaan drinken. Eén van mijn favoriete cafés is Mr. Mofongo, bekend van de cocktails die (grotendeels) door een robot worden geserveerd en als je van bier houdt, het Belgisch Café De Pintelier. Dit Belgische biercafé beschikt over 28 tapkranen met 28 verschillende soorten bier. Daarnaast is deze bar in Groningen ontzettend gezellig! U kunt ook richting de Poelestraat gaan, dé uitgaansplek van Groningen. Hier kun je tot in de vroege uurtjes buiten blijven, omdat veel bars de hele nacht open blijven.

Overnachting in Groningen

Als je toe bent aan wat slaap na een drukke dag (en misschien ook nacht) in Groningen, blijf je waarschijnlijk overnachten. Of je nu houdt van een low budget plek om te verblijven, een romantisch toevluchtsoord of een boetiekhotel, Groningen heeft voor elke voorkeur en elk budget een geweldig hotel te bieden.

Enkele van mijn aanraders zijn The Student Hotel (een leuke plek om te verblijven, niet alleen voor studenten), het Prinsenhof (een voormalig hofje omgebouwd tot hotel met een prachtige privétuin), Straw-Hotel Hayema ​​Heerd (een iglo gemaakt van stro, een perfecte plek om contact te maken met de natuur), De Watertoren West (een appartement in een gerenoveerde watertoren, absoluut geweldig) of een tweepersoonskamer in het The Market Hotel (gelegen in het stadscentrum).

Dag 2 in Groningen

Ontbijten in Groningen

Als je een vroege vogel bent, zul je in Groningen niet veel ontbijtopties vinden, omdat de meeste cafés pas om 10.00 uur open gaan. Eén van de plekken waar je altijd goed kunt ontbijten is bij The Pool, het restaurant van het Studentenhotel. Een andere leuke plek om te ontbijten in Groningen is Feel Good. Ze maken heerlijk eten van de meest verse en lokaal geteelde producten (ook veel veganistische voedselopties). Tenslotte zou ik Wadapartja aanraden, hier vind je voor ieder wat wils, of je nu veganist, vegetariër bent of van een beetje vlees houdt.

Beklim de hoogste vrijstaande klimmuur ter wereld

Nadat je hebt ontbeten, is het tijd om meer van Groningen te ontdekken! Wat geweldig is om te doen, is het beklimmen van de hoogste vrijstaande klimtoren ter wereld! Voor avontuurverslaafden wil je deze zwaartekracht tartende toren zeker op je bucketlist zetten

Ga winkelen

Niet zo dol op klimmen? De binnenstad van Groningen leent zich uitstekend om te winkelen. Je vindt er een ruim aanbod aan winkels voor kleding, schoenen, cadeaus, kunst en accessoires. Dit zijn de 5 leukste winkelstraten en pleinen van Groningen: De Grote Markt (diverse winkels, cafés en restaurants), Vismarkt en Herestraat (grote winkelketens en exclusieve boetieks), Folkingestraat (lifestylewinkels, boetieks en galeries), Kromme Elleboog ( geweldige plek voor kleding, sieraden en kunst) en de Oude Kijk in ’t Jatstraat (vintage items, oude curiosa en prachtige boeken).

Bezoek het park

En als je niet van klimmen EN winkelen houdt, wil je misschien wel een van de mooiste parken van Groningen verkennen: Park Groenestein, een klein, maar heel mooi en bijzonder bos, waar je veel vogelsoorten, egels, eekhoorns, vleermuizen en nog veel meer dieren. Midden in het park vindt u Huis Groenestein. Het park is vrijwel geheel open voor bezoekers, maar het monumentale pand is privébezit. Een ander leuk park om te bezoeken is het Martinikerkhof, een park dat in het centrum van Groningen ligt en erg populair is bij verschillende publieksgroepen. Haal wat te eten in de supermarkt en ga picknicken in dit stadspark.

Weer lunchen in Groningen

Heb je nog niet al het traditionele en typisch Nederlandse eten uit de provincie Groningen geprobeerd? Of ben je nog niet in dat leuke lunchcafé geweest? Scroll naar boven om te zien wat je moet kopen of waar je moet gaan lunchen!

Bezoek een van de oudste universiteiten van Nederland

Na uw lunch kunt u een bezoek brengen aan een van de oudste universiteiten van Nederland. De universiteit van Groningen is het bekijken waard. De universiteit dateert uit 1614 en is een van de oudste universiteiten van Nederland. Kijk of je een kijkje kunt nemen in een van de gebouwen!

Volg een rondleiding bij Brouwerij Martinus

Niet zo enthousiast op universiteiten? Bij brouwerij Martinus zijn er vaak rondleidingen. Hier kun je een kijkje nemen achter de schermen van de brouwerij en ontdekken hoe ze de populairste alcoholische drank van Nederland brouwen. Een rondleiding kost 10 euro per persoon en moet vooraf gereserveerd worden.

Als het een heldere dag is, raad ik aan om je tweedaagse Groningen-route af te sluiten met een drankje aan het stadsstrand van Groningen, of Stadsstrand zoals wij het in het Nederlands noemen. Spring in het water om af te koelen, geniet van een cocktail en sluit je Groningen-reis in stijl af! Het stadsstrand vind je aan DOT, Oosterhamrikkade 1013.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *